1 2 3
当前位置:首页 > 考试中心 > 外语考试 > 英语学士学位 >

英语学士学位

2015年学位英语考试冲刺试题及答案(第三套)

浏览次数:     时间:2015/11/25

Part I Dialogue Completion ( 15 % )

Directions: There are 15 short incomplete dialogues in this part, each followed by 4 choices markedA, B, C and D. Choose the best one to complete the dialogue and mark your answer on the ANSWERSHEET with a single line through the center.

1. Dad: Could you run over to the store right away? We need a few things.

Son: _________

A. Yes, I could. I want to play football.

B. For me, running is not a problem. Id like to do exercises.

C. Yes, storing a few things away is quite necessary, right?

D. All right. What do you want me to get?

2. Mary: What are you working on?

Susan: Im doing some embroidery.

Mary:_________.

Susan: I dont do very much, just for very special occasion.

A. I didnt know you did needle work.

B. I think you have done a good job.

C. Where did you learn to do needle work ?

D. Why do you do needle work?

3. Kate: Do you mind opening the door for me?

Rita: _________

A. Yes, Ill do it

B. Its nothing

C. Thats all fight

D. Not at all

4. A: Firstly, allow me to introduce myself. My name is John Brown, manager of the company.

B: _________

A. You must be mistaken. I dont know you at all

B. Hello, Brown! I havent seen you for ages

C. How do you do, Mr. Brown? Very happy to see you.

D. Hi, John ! Welcome to China !

5. Student:_________ about missing some classes?

Advisor:The big deal is that youre here on a student visa. Youll be out of status.

A. How

B. What do you think

C. Anything serious

D. Whats the big deal

6. Visitor:How do I get to the bank? I have no knowledge of this area.

Policeman :_________ . Cross the road and turn left at the other side. For about 100 meters, the bank is to your left.

A. Continue you walking.

B. Keep going straight

C. Go along

D. Go on walking

7. Speaker A:I broke my ankle last Tuesday. And now I have to be on crutches for six weeks.

Speaker B._________ . If there is anything you need, dont hesitate to let me know.

A. Im so sorry that I cant bear it

B. Im sorry to hear that

C. Really, how I want it to be the opposite

D. You must be kidding

8. Speaker A :The biology seminar will begin on August 21st.

Speaker B:So it has been set after all.

A. I thought we need a couple of days to decide

B. Its too long to settle it down

C. How terrible it is to put it off

D. August 21st is an unlucky day?.

9.Speaker A:_________ , Susan?

Speaker B : I have written and rewritten so much that I dont know if Ill ever get it finished.

A. How are you doing

B. How are you getting along with your work

C. How are you getting along with your lessons

D. How are you getting along with your term paper

10. Nancy: Have you heard about Dana? She is going to get married with Graham!

Scott :__________.

A. Youre kidding !

B. Congratulations !

C. Is it a real thing?

D. Good luck!

11. Wilson: Hello. May I speak to Mary?

Mary:__________.

A. Sorry, the number is engaged. Will you hold?

B. Yes, speaking.

C. Hello. Who are you, please?

D. Hello. Thank you for calling.

12. Robert: Mary, Id like you to meet my new neighbor, Tom.

Mary: Hello, Tom. Its nice to meet you.

Tom :_________.

A. How is the baby?

B. Hello, Mary! I havent seen you for ages.

C. Hi, Mary! Ive heard so much about you.

D. Hi, Mary ! Welcome to England.

13. Taxi driver: Here you are, sir. Grand HotelPassenger: How much is it?

Taxi driver: Two dollars and fifty cents.

Passenger:_________.

A. Dont give me the rest

B. Its not necessary to give me the coins

C. Keep the change

D. I give up the pocket money

14. Larry: So you consider yourself an artist.

Paul: Yes, in many ways.

Larry: And you dont consider yourself an engineer?

Paul :_________.

A. Oh, a little bit of that, too

B. No, I do

C. Yeah, I dont think so

D. Yeah, and it is the same

15. Marta:I like the red shirt than the black one.

Allen: Really? _________? I Like the black one.

Marta:The red one is longer and a little looser so it will be more comfortable.

A. How come

B. Why not

C. How much

D. So what

Part II Reading Comprehension(40%)

Directions : There are 4 passages in this part. Each of the passages is followed by 5 questions or un-finished statements. For each of them there are 4 choices marked A, B, C and D. Choose the best oneand mark your answer on the ANSWER SHEET with a single line through the center.

Passage 1

The old idea that child prodigies(神童)"burn themselves" or "overtax their brains" in the ear-ly years, therefore, are prey to failure and (at worst)mental illness is just a myth. As a matter of fact,the outstanding thing that happens to bright children is that they are very likely to grow intobright adults.

To find this out,1,500 gifted persons were followed up to their thirty-fifth year with these re-suits.

On adult intelligence tests, they scored as high as they did as children. They were, as a group,in good health, physically and mentally. Eighty-four percent of their group were married and seemedcontent with their life.

About 70 percent had graduated from colleges, though only 30 percent had graduated with honors. A few had even flunked out (退学) , but nearly half of these had returned to graduate.

of the men,80 percent were in one of the professions or in business, managers or semi-profes-sional jobs. The women who had remained single had offices, business, or professional oceupatians.The group had published 90 books and 1,500 articles in scientific, scholarly, and literary maga-zines and had collected more than 100 patents(专利权).

In a material way they didnt do badly either. Average income was considerably higher among thegifted people, especially the men, than for the country as a whole, despite their comparative youthwhen last surveyed.

In fact, far from being strange, maladjusted(难以适应) people locked in an ivory tower, most of the gifted were turning their early promises into practical reality.

16. The statement that child prodigies" burn themselves" or"overtax their brains" are prey to failure is_________.

A. exactly reasonable

B. doubted by the author

C. an idea of old men

D. a belief of the author

17. Which of the following statements is true according to the passage?

A. Each of the gifted published at least one article.

B. Only half of the talented followed up graduated from all the colleges.

C. Most of the bright children became white collars.

D. Bright men got higher income than bright women.

18. The adult intelligence tests showed that_________.

A. bright children do not become bright adults

B. between childhood and adulthood there is a considerable loss of intelligence

C. bright children were mostly also bright adults

D. as adults the gifted make much lower scores on intelligence tests

19. The underlined part " turning their early promises into practical reality" most probably means_________.

A. earning their living and keeping promises

B. realizing what they were expected

C. doing what they have promised

D. doing practical jobs and facing reality

20. The main idea of the passage is_________.

A. that gifted children were most likely to become bright grown-ups

B. that bright children were unlikely to be physically and mentally healthy

C. how many gifted children turned successful when they grew up

D. that when the bright children grew up, they would become ordinary

Passage 2

It was a cold winter day. A woman drove up to the Rainbow Bridge tollbooth ( 收费站 ). "Impaying for myself, and for the six cars behind me," she said with a smile, handing over seven tick-ets. One after another, the next six drivers arriving at the tollbooth were informed, "Some lady upahead already paid your fare.

It turned out that the woman, Natalie Smith, had read something on a friends refrigerator:"Practice random kindness and senseless acts of beauty. " The phrase impressed her so much that shecopied it down.

Judy Foreman spotted the same phrase on a warehouse wall far away from home. When it stayedon her mind for days, she gave up and drove all the way back to copy it down. "I thought it was beau-tiful," she said, explaining why shed taken to writing it at the bottom of all her letters, "like a mes-sage from above. " Her husband, Frank, liked the phrase so much that he put it up on the classroomwall for his students, one of whom was the daughter of Alice Johnson, a local news reporter. Alice putit in the newspaper, admitting that though she liked it, she didnt know where it came from or what itreally meant.

Two days later, Alice got a call from Anne Herbert, a woman living in Marin. It was in a restau-rant that Anne wrote the phrase down on a piece of paper, after turning it around in her mind fordays.

"Heres the idea," Anne says. "Anything you think there should be more of, do it randomly. "Her fantasies include painting the classrooms of shabby schools, leaving hot meals on kitchen tables inthe poor part of town, and giving money secretly to a proud old lady. Anne says, "Kindness can buildon itself as much as violence can. "

The acts of random kindness spread. If you were one of those drivers who found your fare paid, who knows what you might have been inspired to do for someone else later. Like all great events, kindness begins slowly, with every single act. Let it be yours!

21. Why did Natalie Smith pay for the six cars behind her?

A. She knew the car drivers well.

B. She wanted to show kindness.

C. She hoped to please others.

D. She had seven tickets.

22. Judy Foreman copied down the phrase because she_________

A. thought it was beautifully written

B. wanted to know what it really meant

C. decided to write it on a warehouse wall

D. wanted her husband to put it up in the classroom

23. Who came up with the phrase according to the passage?

A. Judy Foreman.

B. Natalie Smith.

C. Alice Johnson.

D. Anne Herbert.

24. Which of the following statements is closest in the meaning to the underlined sentence above?

A. Kindness and violence can change the world.

B. Kindness and violence can affect ones behavior.

C. Kindness and violence can reproduce themselves.

D. Kindness and violence can shape ones character.

25. What can we infer from the last paragraph?

A. People should practice random kindness to those in need.

B. People who receive kindness are likely to offer it to others.

C. People should practice random kindness to strangers they meet.

D. People who receive kindness are likely to pay it back to the giver.
Passage 3

Newspapers are not nearly as popular today as they were in the past. There are not very manypeople who seriously read a newspaper every day. Most people read only the sports pages, the advice orthe gossip columns, the comics, and perhaps the classified advertisements. Most people dont take thetime to read the real news. Newspaper editors say that their readers are lazy. They say they have totrick people into reading the news. They attempt to catch the readers interest with pictures and excit-ing headlines. These techniques are used on the front page because it is the first thing you see whenyou pick up the paper. The first page attracts attention and encourages the reader to look through therest of the paper. This is why editors always look for a good first page story and headline to make themstop and look. If the headline is horrible enough or frightening enough or wild enough, perhaps theywill go on to read the front page. However, they may just read the headlines, but that is all, then theytttrn to the sports page, or comics, or advertisements. It seems that people do not want the news from anewspaper anymore. They say they get the news on the television now.

More people watch television news because it is easier and more interesting than reading a news-paper. What about you? Do you read news from a newspaper? Do you think it is easier to get the newsfx~m television? Or do you care about news at all? Would you mind if there was no news?

26. According to the writer, newspapers are_________.

A. more popular today

B. less popular today

C. as popular as before

D. getting more and more popular

27. Editors think the important part of the paper is_________.

A. the headlines

B. the sports page

C. the front page

D. the classified advertisements

28. According to the article, most people read all of the following except_________.

A. the real news

B. the sports page

C. comics

D. advertisements

29. Today more people get news from_________.

A. newspapers

B. radio

C. television

D. both A and B

30. A lot of newspaper readers do not even read the front page anymore because_________

A. they dont have time

B. they are lazy

C. the front page is not attractive enough

D. the headlines are too horrible and frightening

Passage 4

Looking back on my childhood, I am convinced that naturalists are born and not made. Althoughwe were brought up in the same way, my brothers and sisters soon abandoned their pressed (紧抱的 )flowers and insects. Unlike them, I had no ear for music and languages, I was not an early reader andI could not do mental arithmetic.

Before World War I we spent our summer holidays in Hungary. I have only the dim memory of thehouse we lived in, of my room and my toys. Nor do I recall clearly the large family of grandparents,aunts, uncles and cousins who gathered next door. But I do have a crystal-clear memory of dogs, thefarm animals, the local birds and above all, the insects.

I am a naturalist, not a scientist. I have a strong love of the natural world, and my enthusiasmhas led me into varied investigations. I love discussing my favorite topics and enjoy burning the mid-night oil, reading about other peoples observations and discoveries. Then something happens thatbrings these observations together in my conscious mind. Suddenly you fancy you see the answer to theriddle (迷), because it all seems to fit together. This has resulted in my publishing 300 papers andbooks, which some might honor with the title of scientific research.

But curiosity, a keen eye, a good memory and enjoyment of the animal and plant world do notmake a scientist; one of the outstanding and essential qualities required is self-discipline, a quality Ilack. A scientist can be made. A naturalist is born. If you can combine the two, you get the best ofborn worlds.

31. According to the author, a bern naturalist should first of all be_________

A. full of enthusiasm

B. self-disciplined

C. full of ambition

D. knowledgeable

32. The first paragraph tells us that the author

A. lost his hearing when he was a child

B. didnt like his brothers and sisters

C. was born to a naturalists family

D. was interested in flowers and insects in his childhood

33. The author says that he is a naturalist rather than a scientist probably because he thinks he_________

A. just reads about other peoples observations and discoveries

B. comes up with solutions in most natural ways

C. has a great deal of trouble doing mental arithmetic

D. lacks some of the qualities required of scientist

34. The author cant remember his relatives clearly because_________

A. he was fully occupied with observing nature

B. he didnt live very long with them

C. the family was extremely large

D. he was too young when he lived with them

35. Which of the following statement is true?

A. The author believes that a born naturalist cannot be a scientist.

B. The authors brothers and sisters were good at music and languages.

C. The author read a lot of books about the natural world and the oil industry.

D. The author spent a lot of time working on riddles.
Part III Vocabulary and Structure (20 % )

Directions:There are 40 incomplete sentences in this part. For each sentence there are 4 choicesmarked A, B, C and D. Choose the one that best completes the sentence, mark your answer on the AN-SWER SHEET with a single line through the center.

36. You will be late _________you leave immediately.

A. unless

B. until

C. if

D. or

37. Dont_ ________the camera _________ unless you are sure you can put it together.

A. take ; off

B. work ; out

C. set; off

D. take; apart

38. Please keep an eye on my luggage, and Ill be back_________.

A. in time

B. in no time

C. at one time

D. at a time

39. We felt very sad when we heard the news that the _________manager was killed in his office yesterday.

A. respectful

B. respectable

C. respective

D. respecting

40. His _________of the aero plane was correct in every detail and could really fly.

A. shape

B. pattern

C. design

D. model

41. At first the institute refused to purchase the telescope, but this decision was re-vised.

A. occasionally

B. consequently

C. successively

D. subsequently

42. _________student with a little common sense should be able to answer the question.

A. Each

B. Either

C. Any

D. One

43. _________the fog, we should have reached our destination.

A. Because of

B. In spite of

C. In case of

D. But for

44.--Did you like the book I gave you?

-- _________the novels that Ive read, I enjoyed this one the most.

A. Of all

B. All of

C. For all

D. From all

45. In spite of high divorce rate the _________of marriage remains popular.

A. habit

B. state

C. practice

D. institution

46. The new power plant is reported_________ within three years.

A. having been completed

B. to have been completed

C. to have completed

D. to complete

47. Its important to locate industries in areas where a supply of raw materials is_________.

A. preferable

B. available

C. dependable

D. favorable

48. Margaret spent all the evening talking about her latest book _________none of us had ever heard.

A. that

B. which

C. of what

D. of which

49. No one can avoid _________by advertisements which can be seen everywhere.

A. to be influenced

B. being influenced

C. influencing

D. having influenced

50. What he is _________ is neither money nor fame, but the satisfaction of seeing his students grow up as builders of socialism.

A. in pursuit of

B. looking after

C. trying to do

D. advocating

51. All parts of the house_________ the windows were in good condition.

A. other than

B. rather than

C. no more than

D. better than

52. The big room was almost empty _________a table or two.

A. besides

B. except

C. in addition to

D. except for

53. The children will have to_________ their play-time hours when school opens.

A. cut in

B. cut up

C. cut on

D. cut down

54. I could not afford to rent a house like that, _________it.

A. let alone to buy

B. let alone buy

C. to say nothing to buy

D. say nothing buying

55. Please let us have more time,_________?

A. shall we

B. will you

C. wont you

D. dont you

56. The interviewer should take down notes at the moment the person answers the questions.

A. to be interviewed

B. interviewing

C. being interviewed

D. interviewed

57. I dont think it is any use _________this matter any further.

A. discussing

B. to discuss

C. to discussing

D. to be discussed

58. They did not find_________ to prepare for the worst conditions they might meet.

A. worth their while

B. it worthwhile

C. it worth

D. it worthy

59. Many children chose" Animal World" as their _________TV programme.

A. favor

B. favorite

C. favorable

D. favoring

60. They always keep on good _________ with their next-door neighbors for the childrens sake.

A. friendship

B. terms

C. relations

D. relatives

61. This light bulb doesnt work. Can you _________it by another one?

A. substitute

B. replace

C. change

D. exchange

62. Breakfast in the school canteen usually _________egg, bread, and milk

A. consists of

B. is consisted of

C. makes up

D. is included

63. The real trouble _________their lack of confidence in their abilities.

A. hes in

B. lies on

C. results in

D. leads to

64. He didnt fear new ideas, _________the future.

A. nor feared he

B. nor he did fear

C. nor did he fear

D. nor did fear he

65. _________is well known to all, China will be an advanced and powerful country in the near future.

A. As

B. That

C. This

D. It

66. _________a good thing they didnt catch you.

A. Thats

B. Theres

C. Its

D. Whats

67. We all feel sorry for _________for so long after your arrival.

A. keep you waiting

B. having kept you waiting

C. waiting for you

D. keep you wait

68. There are four departments at this college, _________more than five hundred students.

A. with each have

B. each having

C. each of them have

D. with each is having

69. Sorry, I dont know he is a friend of_________

A. your brother

B. your brothers

C. your brothers friend

D. your brothers

70. When she was busy tidying the room, her little kid is always

A. under way

B. on the way

C. in the way

D. by the way

71. That family is always quarrelling _________themselves.

A. within

B. between

C. with

D. among

72. The Reform Club proposed that wages_________

A. would be raised

B. were raised

C. would have been raised

D. be raised

73. I decided to go to the party as soon as I_________

A. would finish what I was doing

B. finish what I did

C. finished what I did

D. finished what I was doing

74. The amount of heat produced by this electrical apparatus is _________at will by turning a small handle.

A. different

B. diverse

C. variable

D. various

75. Mr. Green said his clients _________our samples by the end of last month.

A. didnt receive

B. hadnt received

C. havent received

D. dont receive

Part IV Cioze Te
st(10%)

Directions: There are 10 blanks in the following passage. For each numbered blank, there are 4choices marked A, B, C and D. Choose the best one and mark your answer on the ANSWER SHEETwith a single line through the center.

Mr. Wang teaches English in a middle school. He likes his work very much. He wanted 76 a teacher even when he was a young boy.

There are six classes in a school day at Mr. Wangs middle school. Mr. Wang teaches five of these six classes.77 his "free" hour from 2 to 3 in the afternoon, Mr. Wang 78 meet with parents, check students homework and 79 many other things. So Mr. Wang works hard from the moment he gets to school early in the morning until he leaves for home late in the afternoon, and his "free" hour is not free at all.

In his English lesson, Mr. Wang sometimes teaches poems (诗) He likes poems very much,and he likes Li Bais poems 80 of all.

In his fifth class today, Mr. Wang taught a poem. He wrote the poem on the blackboard and readit. As soon as he finished 81 the poem, the students began to ask questions. He answered all thequestions. Then he asked his students to talk about the poem.82 one wanted to stop when the bellrang.

83 home, Mr. Wang thought about the fifth class. He was happy about what he did as ateacher. Every one of his students 84 the poem. When they started to talk, they forgot about thetime. He did not have to make them 85. He only had to answer their questions and help them un-derstand the poem.

76. A. was

B. being

C. to be

D. be

77. A. In

B. At

C. To

D. On

78. A. has to

B. has

C. able to

D. will

79. A. take care for

B. care of

C. take care of

D. be careful of

80. A. much

B. more

C. many

D. most

81. A. reading

B. to read

C. read

D. doing

82. A. Not

B. No

C. Have no

D. Any

83. A. By the way

B. To his way

C. On his way

D. In the way

84. A. liked

B. asked

C. had

D. wanted

85. A. learning

B. to learn

C. learn

D. learnt

Part V Writing ( 15 % )

Directions : You are to write in 100 ~ 120 words about the title"A Survey on Choice of Coursesand Universities". You should base your composition on the information given in Chinese below:

下面是一份关于中国高中毕业生选择高考志愿的信息调查表。请你根据该表用英语写一篇100~120单词左右的简要报道,介绍说明表中所反映的情况。

2015年学位英语考试冲刺试题及答案(第三套)

Part I Dialogue Completion

1.D 【解析】父亲叫儿子去商店买东西,儿子表示乐意去买。A、C的回答答非所问;B的回答也不切合问题,因此只有D是正确答案。

2.A 【解析】A的Mary对Susan会做刺绣表示惊奇与意外,这与Susan的回答“我并不常做,只是在特殊场合才做”语义相关。其他选项与本内容都不相关。

3.D【解析】虽然对话的前者实际上是提出请求,应答者依然要把它作为问题来回答。如果表示介意就要用肯定回答,不分意就用否定来表示。

4.C 【解析】当正在一个陌生场合介绍自己时,对话的另一方就应该用客气的语言表示问候。A的回答唐突无礼;B的回答是用于熟人之间;D的回答是在对话结束时的习惯说法,以上三种均不合此种场合。

5.D 【解析】本题空当在句首,填起来比较困难。碰到这种情况,应设法统观全局。 Student一开始就说:“about missing some classes?”咨询人说的The big deal is that you’re here on a student visa.应是接学生说的一句中的What’S the big deal说出的。这就是语法学中所讲述的“前后照应”原则的体现。

6.B【解析】Visitor问去银行怎么走法?警察告诉他:“……,穿过马路左拐。再走100米,银行就在左边。”选项A,Continue you walkin9语法有问题。选项C,Go along(朝前走)和 D,Go on walking(继续走)均无方向感。故只有B,Keep going straight(一直往前走)正确。

7.B【解析】说话者A对说话者B谎:“我上星期二把脚踝给崴了。我得拄拐杖走6个星期。”听到这个坏消息,说话者B的回答应当表示惋惜。故应选B。

8.A 【解析】说话者A对说话者B说:“生物学研讨会将于8月21日开始。”说话者B答道:“可终于定下来了。”后面的补充应是把开研讨会的事定下来不容易,“我还以为还得几天才能定下来呢。”故A对。

9.D 【解析】四个答案里只有paper才是可以写了又修改且可以完成的东西。

10.A【解析】当不相信某人的话时,我们习惯常说“你开玩笑”,英文的习惯说法就是You’re kiddin9 1

11.B 【解析】这是打电话的常用套语。应该报出接电话人的名字。这里的speakin9意思是“我就是。请讲。”其他选项均不合这种场合。

12.C 【解析】此对话为初次见面时的客套用语。A的表达过于随便,一般是在老朋友之间才可能这么说;B是熟人之间的说法,不符合该语境;C的意思是“久闻大名”;D一般是在对话结束时的表达。故正确答案是C。

13.C 【解析】当顾客付出租车费用时说”不用找零了”,英语中的习惯说法是:Keep the changeo

14.A 【解析]Larry说:“那么你认为你是个艺术家了。”Paul回答说:“是的,从好多方面(in manY ways)讲都算是。”Larry又说:“那你不认为你是一个工程师了?”Paul针对这个“不认为”说,“0h,a little bit of that,too.”这句话的意思是:“噢!也算是一个工程师吧。”考生应注意:此处英汉两种语言的回答习惯用法不同。英语只针对事实说话,不管前一句是肯定还是否定,事实是肯定的,就用“Yes”,事实是否定的,就回答“N0”。汉语则承接上句语气。先把上句的肯定、否定语气承接过来之后,再叙述事实本身。如:Haven’t you finished your homework?英语可回答:Yes,I have/N0,I haven’t。汉语说:“你作业还没有做完?”则可回答:“不。我做完了。”

15.A 【解析】How come表达“怎么会是这样”或“原因是什么”的意思;Why not用于表达疑问或同意对方建议的一种方式,如A:What about going to the Great Wall tomorrow?B:Why not?:How much是询问多少钱的;so what表达“那又怎样呢?那又有什么关系呢?”的意思。

PartⅡReading ComprehensionPassage l

16.B 【解析】细节推理题。(怎么评价神童因过渡消耗脑力而注定失败这一说法?)文章第一句中的“…is a myth”及第二句中表转折的短语“As a matter of fact”是信息提示的关键词,表明了作者质疑并否定了这一说法,所以选项B为if-确答案。

17.C【解析】细节推理题。(根据短文,下列哪项是正确的?)选项A(每位天才至少发表过一篇文章)支持不充分,根据文章第五段“The group had published 90 books and l,500 ar- ticles in scientific,scholarly,and literary magazines…”但未说每位都发表过;选项B(受调查人 当中只有一半取得了大学毕业文凭)与原文第三段“About 70 percent had graduated from col— leges”描述不符;选项D(聪明的男性比聪明的女性收入要高)在原文中并没提及;而选项C (大多数神童长大后成为了白领阶层中的一员)可以根据第四段“0f the men,80 percent were in one of the professions or in business,managers or semi-professional jobs.The women who had remained single had omces,business,or professional occupations.”推出,因为上述职业基本都属 白领阶层,所以正确答案为C。

18.C 【解析】细节题。(成人智商测试表明了什么?)A项(聪明的孩子长大后不一定聪 明);B项(从小孩到大人,存在相当大的智商缺失);D项(在智商测试中,成年才子的智商比以 前低得多)都与第二段第一句“On adult intelligence tests,they scored as high as they did as chil- dren.”相左,只有c项(聪明的孩子通常成人后照样聪明)与其相符,所以正确答案为选项C。

19.B 【解析】句子语义题。(划线部分“turning their early promises into practical reality” 最可能的意思是什么?)抓住关键短语“turn the promises into reality”(把期望变成现实)就可 在选项B中找到它的同义替代词“realize”,所以答案选B。选项A(挣得生活所需及恪守诺 言)、C(做他们许诺过的事情)及D(做实际工作并正视现实)都与题意相差甚远。

20.A 【解析】主旨题。(本文的中心意思是什么?)文章的中心思想一般在首尾段,特 别是语义转折处,往往是作者真实的写作目的。此文第一段中的“As a matter of fact”就是一 个语义转折标志,引出作者观点:“the outstanding thing that happens to bright children is that they are very likely to grow into bright adults.”由此可以推断选项A项为正确答案(神童们很 有可能长大后依旧十分聪明);B项(聪明小孩不可能身心健康)与原文第二段第二句“They were,as a group,in good health,physically and mentally.”不相符合;选项c是有关于能长大成 为成功人士的神童人数,这显然不是文章所关注的,因此也不是文章主旨。选项D(当聪明 小孩长大以后,他们会变得很普通)也与原文不相符合。

Passage 2

21.B【解析】细节推断题。第一段说Natalie Smith为其后面的六辆车交费,第二段交 待了其中的原因,是她看到的“Practice random kindness and senseless acts of beauty”这句话 给了她深刻印象,由此推断,她是受这句话的启发,“想给他人施恩”,故选8。

22.A 【解析】细节理解题。由第三段第三句“I thought it was beautiful,”she said,explaining why she’d taken to writing it at the bottom of all her letters可知选A。

23.D 【解析】细节理解题。由第四段中的“It was in a restaurant that Anne wrote the phrase down on a piece of paper”可知,是Anne Herbert想出这句话来的。

24.C 【解析】推断句子意义。根据最后一段第一句“随意的善举是可以传播或蔓延”,可知“善举同暴力一样是可以自我繁衍的”,故选C。

25.B【解析】推理判断题。由最后一段的第一和第二句可以推知:受到恩惠的人很可能会施惠于他人,将恩惠传播下去。

Passage 3

26.B【解析】事实与细节题。文章首句:“Newspapers are not nearly as popular today as thev were in the past”(今天的报纸不像过去那样受欢迎了)。因此正确答案为8。

27.C【解析】事实与细节题。根据第一段中:“These techniques are used on the front page because it is the first thing you see when you pick up the paper”可知,这些技术(图片和令人激动的标题)一般都用于头版,因为头版是读者最先看到的,因此可吸引读者继续看下去。故选C。

28.A【解析】事实与细节题。从第一段第三句:“Most people read only the sports pages, the advice or gossip columns…classified advertisement.Most people don’t take the time to read the real news”可推断A正确。

29.C【解析】事实与细节题。从第一段最后:“They say they get the news on the television now”可知,更多的消息是来自看电视。因此选c。

30.B【解析】推理判断题。原文中说:“Newspaper editors say their readers are lazy”,因此正确答案为B。Passage 4

31.A【解析】定位至第三段第二句I have a strong love of the natural world,and my en-山usiasm has led me into varied investigations.可知,enthusiasm(热爱)是首要因素,所以也是 strong love的同义词,所以选择A。

32.D【解析】A的意思是作者自幼失聪,文章第一段说I had no ear for music and lan- guages,意思是我对音乐和语言没欣赏能力。所以A错。第一段最后一句说我不像我的兄弟姐妹……而不是不喜欢,B错误。C未提到,所以选D。

33.D【解析】定位最后一段,作者说科学家所具有的本质之一是自律,而作者恰恰没有,所以选择D。

34.A【解析】文章第二段说我记不清我的亲戚们是因为我的注意力被自然界吸引了,所以选择A。

35.B【解析】文章并未提到天生的博物学家是否能做科学家,只是说自己缺少做科学家的潜质,所以A不正确。定位第一段可知,我的兄弟姐妹擅长音乐和语言,所以B正确。文中并未提到作者阅读石油工业的书籍,所以C错误。D选项未提及。

PartⅢVocabulary and Structure

36.A【解析】本题考查连词辨析。可转化为If you don’t leave immediately,you will be late。B、D句意不对,且0r表转折,A意为“除非”。句意:除非你立即走,否则你就会迟到。

37.D 【解析】本题考查动词短语辨析。take sth.apart“把……拆开”;take…off…“把……从……上取下来”;work out“做出,制定出”;set off“动身,起程”。句意:除非你有把握能重新组装到一块,要不然不要拆开相机。

38.B【解析】本题考查介词短语辨析。in no time“立刻,马上”,可以和过去时、将来时搭配:in time“及时”;at one time“曾经”,用在过去时中。at a time“一次”,表频率。句意:请 照看一下我的行李,我马上回来。

39.B【解析】本题考查同根词辨析。四个词的词根都是respect,但各有各的含义。Re- 8pectable“可敬的,值得别人尊敬或尊重的”;respectful“尊重别人的;表示敬意的”;respective “分别的,各自的”;respecting(prep.),“关系,说到”。根据句意,应选respectable。句意.听 到那位令人尊敬的经理昨天在办公室被杀害的消息,我们都很伤心。

40.D 【解析】本题考查名词辨析。roodel“模型,模范”;shape“外形,形状”;pattern"图 案”;desin“设计,图案”。四个词中,只有model能够真正地飞起来,符合题意。句意:他的 飞机模型在各个细节上都很正确,而且真的能飞起来。
41.D 【解析】本题考查副词辨析。subsequently“后来,随后”;0ccasionally“有时,偶 尔”;consequently“从而,因此”;successively“接连地,连续地”。句意:最初这家学院拒绝购 买望远镜,但后来这个决定被改变了。

42.C【解析】本题考查不定代词的用法。any强调“任何一个”;each“每一个”:either“两者之中任一”;one“一个”。句意:任何一个有点常识的学生都应该能回答这个问题。

43.D 【解析】本题考查虚拟语气的用法。but for+名词/代词,“要不是因为……”.提出与事实相反的假设,相当于一个条件状语从句,所在句子常用虚拟语气。其他的结构都不用虚拟语气。从主句“we should have reached OUr destinati。n”可判断,该句使用了虚拟语气,所以选D。句意:要不是下雾,我们就到达目的地了。

44.A【解析】词语搭配题。句意:“你喜欢我给你的那本书吗?“‘在我看过的所有小说里,我最喜欢这一本。”介词与不定代词搭配题:根据句子结构判断,此处应包含三个或三个以上的比较对象。0f all意为“在所有的……中(all含三个或三个以上)”。

45.D【解析】词义辨析题。句意:尽管离婚率很高,但是结婚的习俗依然很受欢迎。名词词义辨析题:institution意为“习俗,风俗”;habit意为“习惯”,强调个人的习惯;state意为“情形,状况”,指事物所处的状态或形势情况;practice意为“实践,练习”。

46.B【解析】非谓语动词题。句意:新电站将在三年内完成。动词不定式完成式的被动语态形式:“to have been completed’’做主语补足语,为正确答案。

47.B 【解析】词义辨析题。句意:把工厂位置设于原材料供应有保障的地方是非常重要的。形容词词义辨析题:available意为‘‘可利用的,可得到的”;prefemble意为“更可取的”,常用be preferable t0…,意为“比……更可取”;dependable意为“可靠的,可依靠的”:fa- vorable意为“有利的”,用于天气形势、情况等对(某人)有利。

48.D【解析】句法结构题。本句后一部分为一定语从句结构。根据从句的谓语动词 hear可知关系代词前的介词应为of,所以D为正确答案。句意:玛格丽特整夜在谈论她的新书,这本书我们从未听说过。

49.B【解析】语法结构题。本题考查动名词知识。根据动词avoid可知其后用动名词排除A0根据句子的主被动关系排除C、D。故答案为B。句意:没有人能够摆脱随处可见的广告的影响。

50.A【解析】本题考查近义词组辨析。in pursuit of“追求,追逐”;look after“照顾,照料”;try to d0“尽力做”;advocate“提倡,鼓吹”。句意为:他所追求的既不是名也不是利,而是满意地看着自己的学生长大成为社会主义的建设者。

51.A 【解析】短语辨析题。0ther than=except“除了”;rather than“而不是”;no more than“仅仅,不超过”。根据句意,A为正确答案。句意:除了窗户,房子的其他部分都完好无损。

52.D 【解析】词义辨析题。besides=in addition“除了……还有”;except“除了,除去”,当其前后主语不一致时用except for。根据句意,D为正确答案。句意:除了一两张桌子,房子几乎是空的。

53.D 【解析】本题考查动词短语辨析。cut down“砍倒,削减,减少”;cut in“打断”;cut up‘‘切碎”。句意:学校开学孩子们不得不减少玩的时间。

54.B【解析】本题考查let alone的用法。let alone“更不用说”,后可接名词或动词原形。句意:那样的房子我租都租不起,更不用说买了。

55.B 【解析】本题考查反义疑问句的用法。Let US…,will you?表示说话人请求听话人让其做某事,意思是“让我们做……,行吗?”但如果是Let’s…,shall we?表示说话人向听话人提出建议,要求听话人与其一起做某事。句意:请多给我点时间,好吗?

56.C 【解析】本题考查分词的用法。因为“person”和“interview”之问存在被动的关系,8被排除了;to be interviewed表示“将要被面试的”,时态不对;interviewed表示“已面试完了的”,时态也不对。being interviewed表示“正在被面试的”,时态、语态都对。句意:当面试者回答问题时,面试官应做记录。

57.A【解析】本题考查it is no use doing sth.句型。it is no use doing sth.“做某事没用”。句意:我认为没必要继续讨论这个问题了。

58.B【解析】本题考查句子结构以及worth和worthwhile的区别。it在本句中是形式宾语,worthwhile是宾语补足语。worth一般不单独使用,往往构成“worth 4-钱”或“worth d0— in9”的结构中,表示“值……钱”或“某事值得被做”,因此在本句中不合适。worthy在“worthy to d0”或“worthy of sth./doing sth.”的结构中表示“值得做的”,做定语修饰名词时表示“可敬的,相称的”,所以也不符合题意。只有worthwhile“值得做的,值得出力的”在语法和含义上都符合。句意:他们觉得为可能遇到的最坏情况做准备不值得。

59.B【解析】形近词辨析题。根据词性知识,这里需要一个形容词,首先排除A,D。 favorite“喜爱的,喜欢的”,也可作为名词“喜欢的东西”;favorable“积极的,有利的”。根据句意,答案为B。句意:许多孩子选择动物世界作为他们喜欢的节目。

60.B 【解析】短语搭配题。0n good/bad terms with sb.“与某人关系良好/不好”,可以立即确定答案为B。句意:因为孩子的缘故,他们和邻居们相处融洽。

61.B【解析】词义辨析题。substitute“替代,替换”,与介词for搭配;replace“替代、替换”,与with或by搭配;change“改变、变化”;exchange“交流、交换”。根据题意,B为正确答案。句意:灯泡坏了,你能不能换一个?

62.A【解析】近义词辨析题。make up‘‘组成,形成”,用于被动语态;include“包括在某一范围内”:consist of“包括、由……组成”,用于主动语态。根据句子意思,答案为A。句意:学校餐厅的早餐通常包括鸡蛋、面包和牛奶。

63.A【解析】短语辨析题。lie in“在于,位于”,是符合句子意思的最佳选项;lie on“位于”;result in“导致,引起”;lead t0同result in。句意:真正的麻烦在于他们对自己的能力缺乏自信。

64.C 【解析】本题考查倒装句的用法。英语中否定词或否定短语置于句首要用部分倒装(即否定词+助动词+主语+动词原形),如neither,nor,not only,hardly,scarcely,not, never,on no account等。“not”用在倒装句中表示“……也不……”。句意:他不怕新思想,也不怕未来。

65.A【解析】本题考查定语从句中引导词的用法。“as”引导非限制性定语从句,代替后边一句话,表示“正如……”。其余三词均不能引导非限制性定语从句。句意:众所周知,中国在不久的将来会成为一个先进、强大的国家。

66.c【解析】本题考查“it”做形式主语的用法。在本句中,“it”是形式主语,真正的主语是“they didn’t catch you”。形式主语、形式宾语只能由“it充当,其他词都不行。句意:他们没逮住你,真是太好了。

67.B 【解析】本题考查动名词的用法。介词之后出现动词,应将动词改为“in9”形式,即动名词形式。本题中由于强调“先让你等”才“感觉抱歉”的,即存在动名词短语和谓语动词之间的先后顺序,所以要用动名词的完成时。句意:让你到达之后等了那么久,我们都感到很抱歉。

68.B【解析】本题考查独立主格的用法。独立主格的构成是“逻辑主语+分词”,所以选B。句意:这所大学有四个系,每个系都有500多名学生。

69.D【解析】本题考查双重所有格的用法。双重所有格的构成是“a(a few,some,mall- y)+名词+of+名词’s(或名词性物主代词)”,表示“……的一个(几个多个)”。句意:对不起,我不知道他是你兄弟的一个朋友。

70.C【解析】本题考查介词短语。in the way“妨碍,挡路”;under way“在进行中,发生”;on the way“在路上”;by the way“顺便说一下”。句意:当她忙着打扫房间的时候,她的小孩总是给她捣乱。

71.D【解析】词义辨析题。句意:这家人之间经常互相吵架。介词词义辨析:amon9表示“三者或三者以上之间”;between表示“两者之间”。

72.D 【解析】谓语动词题。句意:改革方建议应该提高工资。虚拟语气题:advise,ar- range,ask,be9,command,desire,direct,intend,move(建议),order,permit,prefer,propose,in— sist,suggest,recommend,require,request,urge等表示愿望、命令、建议、请求等动词后的宾语从句中,谓语动词应用“should(常省略)+动词原形”。

73.D【解析】句法结构题。句意:我决定一完成工作就去参加晚会。时间连词as 800n as之后从句时态的用法:时间连词如:after,before,until,when,as soon as等后边一般不用will表示将来,也不用would表示条件式,要用现在时或过去时。

74.C【解析】词义辨析题。句意:这台电器所产生的热量可以通过转动小手柄随意调节。形容词词义辨析题:variable意为“可变的,易变的”,用于此处意为“热量可变的”;differ- ent意为“不同的”;diverse意为“各种各样的,不同的”,形容事物的多样性;various意为“不同的,各种各样的”,指同一范畴内的各类。

75.B 【解析】谓语动词题。句意:格林先生说,到上个月月底为止他的顾客还未收到我们的样品。谓语动词时态题:根据题意,此句谓语动词所表示的动作是“过去”(上个月底)的“过去”,因此应用过去完成时。

Part lV Cloze Test

76.c【解析】语法结构want后面跟不定式。

77.B【解析】时间点后面跟介词at。

78.A 【解析】has to意思是“不得不,必须”。这里引出所要做的事。

79.C【解析】固定短语。

80.D 【解析】此句后面有of all这一比较范围,故用最高级。

81.A【解析】finish后面跟动名词。

82.B 【解析】课堂上学生们积极发言,没有人想停下来。

83.C【解析】0n one’S way home意思是“在回家的路上”。

84.A【解析】学生受老师的影响也开始爱诗歌了。

85.C【解析】语法结构:make sb。do sth.。

Part V Writing

【参考范文】

A Survey on Choice of Courses and Universities

Recently,a survey was done to study Chinese high school graduates opinions on how to choose courses and universities. The results are as follows:

About 35% of the graduates believe choices should be based on their own interest. They say interest is the mother of success. Besides, it is a miserable thing to have to spend most of the time studying what one has no interest in.

More students (around 4t5 % ), however, insist that their main consideration should be given to the needs of the society, for not everyone can find the job he likes best. Whats more, interest can be born and changed.

Interestingly,about 20% of the graduates find it difficult to make a choice and would rather depend on their parents or teachers for the decision.


上一篇:
下一篇:2015年学位英语考试冲刺试题及答案(第二套)
版权所有?安徽佰通教育科技发展有限公司   电话:0551-65772438   地址:合肥市蜀山区望江西路印象西湖花园第西团组6层2-602室   京ICP备10046583号-2    
性感美女自慰